Таг: организам

Таг: организам

  Ако нешто не е во ред со организмот, телото ќе го покаже тоа. Меѓутоа, неретко ги игнорираме тие сигнали, па симптомите можат да прераснат во сериозни здравствени проблеми. Еве кои се тие сигнали.   Проблеми со спиењето, раздразливост, грчеви во нозете &n...
ЗдравјеРазно
  Наглите промени на времето можат да бидат виновник за различни здравствени проблеми, посебно при процесот на премин на едно годишно време во друго. По зимските непогоди, снегот и многу ниските температури, нетрпеливо ја очекуваме пролетта и боите кои таа ги внесува...
ЗдравјеРазно
Истражувањата велат дека една просечна личност секој ден внесува во себе вишок шеќер во вредност од неверојатни 300 калории! Америка по ова прашање стои уште полошо - просечен Американец секој ден внесува во себе 700 дополнителни калории во вид на шеќер.   И тука ...
ЗдравјеИсхрана