Таг: омега 3

Таг: омега 3

Иако и претходно пишувавме за додатоците на исхраната (суплементите), фитнес индустријата е меѓу најголемите во светот, постојано се прават нови истражувања и тестирања и се доаѓа до нови сознанија, па затоа и најголемиот дел од луѓето сеуште не знаат многу за суплементите и...
Суплементи
Според светската статистика, меѓу првите 10 болести кои предизвикуваат инвалидитет дури осум имаат невролошка природа, пред се Алцхајмерова болест и деменција, но и нарушувања кои го влошуваат менталното здравје, како анкциозноста и депресијата. Психолошките болести предизви...
Здравје
  Рибиното масло се проби на третото место на најчесто користени суплементи во САД, веднаш по витамините и минералите. Меѓутоа, колку навистина имаме полза од него? Се смета дека дури 10% од сите жители на САД го земаат овој суплемент. Слично е и кај нас. Земањето су...
Суплементи

Суплементи од “на нога”

Суплементите се дел од човековото секојдневие. Покрај редовните оброци, нема ој не посега по одреден суплемент за да надомести одреден недотиг од витамин или минерал, со цел да се подобри здравјето на организмот. Еве некои кои навистина можат да помогнат во тоа. Омега-3 мас...
Суплементи

Консумирате ли рибино масло?

    Можеби се сеќавате кога бевте деца, а вашите мајки со лажичка ви даваа некакво одвратно рибино масло, кое до денес не сте го заборавиле? Или пак, тоа масло беше во капсули? Моето беше во жолти провидни капсули, кои морав да ги пијам со цел за да го зај...
ЗдравјеСуплементи
Во нашето секојдневие, секако слободно може да се каже дека генерално земено, луѓето се во лоша физичка форма. Дебелината на населението во светот го достигнува своето рекордно ниво, животниот век на населението се намалува, наместо да се  зголемува, а дебелината ги чини вла...
Суплементи