Таг: олеинска киселина

Таг: олеинска киселина

Масло од авокадо – течно злато

Плодот на авокадото е полн со здрави масти и спаѓа во една од најздравите намирници. Авокадото е добро за здравјето на кожата, ја подобрува циркулацијата, ги штити мозокот и срцето и го поттикнува слабеењето. Тајната на овој здрав плод се крие во неговиот состав, кој е соста...
ЗдравјеИсхрана

Правата вистина за свинската маст

Свинската маст е неправедно запоставена и дури оцрнета како намирница, која и покрај некогашните верувања е добра за нашето здравје. Таа содржи здрави масни киселини кои се добри за срцето и кои не влијаат врз телесната тежина многу повеќе од што делува маслиновото масло. Со...
ЗдравјеИсхрана
Свинската маст повторно е тражен деликатес во кој вреди да се ужива на традиционален начин. Во кулинарството свинската маст посебно се цени бидејќи е одлична за пржење, а месото нема да впие многу мрснотии и ќе биде исклучително вкусно. Многумина сметаат дека е совршена и за...
ЗдравјеИсхрана