Таг: несоница

Таг: несоница

Мајоран против стрес и несоница

Мајоранот е импресивно лековито растение. Со оглед на составот на етеричните масла, тој многу често се користи за ублажување на симптомите кај астма, бронхитис, воспаление на синуси, главоболка или проблеми со варењето како што е надуеност, мачнина или киселини. Освен тоа се...
Здравје
Чувствувате како главата ви пулсира или како прстите и дланките ви трнат? Во продолжение ќе дознаете зошто суплементите и шејковите кои ги пиете некогаш прават да се чувстувате чудно и што треба да сторите во врска со тоа. Суплементите пред тренинг ги земаат вежбачи кои сака...
Боди-фитСуплементи
Многумина патат од несоница, а причините за тоа можат да бидат различни. Ако несоницата трае подолго време, може да доведе до бројни здравствени проблеми. Затоа е важно да се преземат одредени мерки со цел таа да се отстрани и да се регулира сонот. Освен редовните физички ак...
ЗдравјеРазно

5 кинески вежби против несоница

Секој кој страда од несоница знае колку “броењето овци до зори” може да влијае на квалитетот на животот. Испробајте ги техниките на старите Кинези - докажано се ефикасни... 1. Легнете на грб со свиткани колена, а со дланките привлечете ги колената кон градите и дишете нор...
ЗдравјеРазно

Кои се крадци, а кои помагачи на сонот?

Сите ние понекогаш имаме проблеми со сонот. Меѓутоа, може да се случи тоа да прерасне во вистинска несоница. Хроничната потешкотија на паѓање во сон или станување во сон може да ви го украде одморот кој и тоа како ви е потребен, а и способноста за концентрација. Кога често о...
ЗдравјеРазно
Проблемот со спиењето им е познат на луѓето низ годините, од адолесцентите до постарите. Многумина се борат со непроспиеност, но не морате секогаш да бидете жртва на лошиот сон. Добрата хигиена на спиењето не само што ќе ви го подобри сонот, туку и ќе влијае на вашите способ...
ЗдравјеРазно