Таг: нега и убавина

Таг: нега и убавина

  Никој од нас не може да го одбегне натрупувањето на забниот камен. Го отстрануваме кај стоматолог, но и сами можеме да го спречиме неговото појавување со помош на едноставни домашни рецепти.   Јаболков оцет:   во филџан налејте јаболков оцет и в...
ЗдравјеРазно

Што и треба на косата во лето?

  Во лето косата е изложена на сонце, сол и хлор. Еве што треба да се направи за да остане здрава, негувана и убава.   Потребен е чешел со широки запци   Во лето косата често е мокра - честопати доаѓате во искушение да ја исчешлате додека е мокра. С...
Разно
Користењето препарати кои не и одговараат на косата и кои само и ја отстрануваат влагата, третирањето на косата со разни лакови или пегли за коса, се само некои од начините на кои и вашата коса може да се оштети и да биде неубава и сува   Лошата грижа за косата е ...
ЗдравјеРазно

5 тајни за совршена кожа

Во последно време, природната козметика стана многу популарна. Истражувањата покажале дека козметичките производи често соддржат хемикалии кои можат да му наштетат на здравјето, па затоа е подобро козметичките производи кои ги користите да бидат сосема природни.   ...
ЗдравјеРазно

Нега на ноктите на рацете

Во зима нема ништо полошо од сува кожа која се лупи, како на лицето такаи на рацете. И ноктите се исто така подложни на студ, на сув воздух во просториите, па поради сето тоа стануваат кршливи и неуредни. Еве како најдобро ќе ги заштитите, но и како да ги зачувате здрави и у...
ЗдравјеРазно