Таг: нарколепсија

Таг: нарколепсија

Што е тоа нарколепсија?

Нарколепсија е невролошко заболување кое се дефинира како хронично нарушување на спиењето. Се карактеризира со претерана поспаност, испрекинат ноќен сон и абнормален ритам на спиење во текот на денот. Болните од нарколепсија се соочуваат и со катаплексија и со епизодично губ...
ЗдравјеРазно