Таг: намалување на сало околу стомак

Таг: намалување на сало околу стомак

Ако досега не сте се загрижувале поради вишокот килограми распределени околу половината и не сте преземале ништо по тоа прашање, тогаш време е да го направите тоа сега.   Според студиите објавени во списанието Circulation, не е само важно колку вие БМИ (индексот н...
Исхрана

5 причини зошто стомакот се дебелее

Ако со диети и вежбање не се постигнува очекуваниот ефект и не се губи вишокот од стомакот, можеби правите некои грешки кои ја саботираат целта. Ова се 5 чести виновници поради кои наслојките на половината не сакаат ,,да си заминат,,.   1.Недостиг на магнезиум &...
Исхрана
  Масните наслаги на стомакот се најдобар показател за тоа дека вашето здравје е во опасност. Ако сте жена, обемот на половината не би требало да биде поголем од 90 сентиметри, а ако сте маж 101,5 сентиметри. Ако ги преминете овие вредности, ова се намирниците што тр...
Исхрана
Ако имате вишок килограми, не сте единствени. Вишокот килограми, особено салото на стомакот, може да ве стави во ризичната група. Оние кои се дебелеат на половината имаат поголем ризик за развој на здравствени проблеми од оние кои се дебелеат на другите делови од телото. Сто...
ЗдравјеРазно