Таг: мувлосана храна

Таг: мувлосана храна

За разлика од расипаната храна, таа не смрди, туку стои на врвот, одбивајќи не да го јадеме она кое освен мувлата на него се чини како совршено добар леб. Но, што би се случило ако го изедеме таквиот леб? Стручњаците велаѕ дека не постои едноставен одговор, туку дека ризико...
ЗдравјеИсхрана

Која мувлосана храна смее да се јаде?

Мора да се биде внимателен со храната на која се развила мувла, бидејќи одделни видови произведуваат опасни микотоксини. Меѓу нив најпознат е афлатоксинот, кого научниците го поврзуваат со предизвикување карцином. Според пишувањето на Хафингтон Пост, од друга страна е добро...
Исхрана