Таг: микронутриенти

Таг: микронутриенти

Бавен метаболизам, нагло губење на килограмите и хроничен замор, се само некои од симптомите од недостаток на јод. Во продолжение погледнете какви се здравствени проблеми предизвикува и кои се намирници го содржат. Секоја година се раѓаат по 41 милион деца во земјите во раз...
ЗдравјеИсхрана
Некој вели дека тренингот е важен, некој вели дека исхраната е важна, но јас ќе речам дека сè е важно.   Ако сакаш да градиш тело и да спиеш само 4 саати нема да го добиеш посакуваниот ефект за сигурно. Главните процеси на создавање и на топење масти се етаблирани...
Боди-фит
Да тргнеме со комплетна анализа на една нутритивна табела (оваа сигурно ќе ја препознаете, бидејќи во 99% се наоѓа на заднината на многу популарни суплементи). Каде се наоѓаат нутритивните табели? Обично ги има на задниот дел од амбалажите. Ги нема само кај свежата ...
Исхрана

Што да јадам секој ден?

Често ме прашуваат која е најдобрата диета, што да се јаде низ текот на целиот ден и нема едноставен одговор.   За да го добиете конкретниот одговор дознајте во следното видео. Ви се допадна видеото и сакате повеќе? Like,share and subscribe. Нашиот фб сајт....
ВидеоИсхрана