Таг: мелатонин

Таг: мелатонин

  Вашиот мозок ги насочува и управува вашите мисли и дела. Меѓутоа, кога станува збор за внатрешното работење на вашето тело, хормоните се одговорни речиси за се. Всушност, вашиот ендокринолошки систем - мрежа од жлезди кои ги лачат и ги регулираат хормоните - е оној...
ЗдравјеРазно
Ореовото масло е ефикасен природен терапевтски напиток за бројни благопријатни здравствени ефекти врз организмот. Тоа го знаеле уште и старите Грци, според чиј врховен бог и го добило името. Зголемувањето на способностите на когнитивните функции логично се претпоставува веќе...
ЗдравјеИсхрана

Мелатонинот помага за добар сон

Повеќето луѓе со кои се среќаваме имаат лош сон. Не е ни чудо, бидејќи е докажано дека милиони луѓе во светот страдаат од постојано пореметување на сонот. Некои истражувања покажуваат дека околу 80% од луѓето кои се јавуваат на доктор имаат барем некаков проблем со спиењето....
ЗдравјеРазно