Таг: маточина

Таг: маточина

Маточината (пчелник, маточник) (лат. Melissa officinalis) е едно од ретките растенија која истовремено е лековито, мирисно, зачинско, ароматично, медоносно и индустриско. Тоа е многугодишно зелјесто растение од семејството на усноцветни. Потекнува од земјите околу Средоземно...
Здравје