Таг: маструрбирање

Таг: маструрбирање

Многумина мислат дека мастурбацијата е резервирана само за самците, но вистината е дека таа може позитивно да влијае на здравјето на вашиот брак или врска. Истражувањето кое го спровела Сејди Алисон, авторка на книгата “Водич до женската самодоверба”, покажало дека оние жени...
ЗдравјеРазно
Мастурбација претставува самостимулација на гениталиите со цел да се постигне сексуално возбудување и задоволство, најчесто до мигот на оргазам (сексуален климакс). Воглавно може да се постигне со допирање, мазење или масирање на пенисот или клиторисот додека не се постигне ...
ЗдравјеРазно
Веќе заклучивме дека мастурбацијата е всушност здрава, бидејќи на тој начин најдобро го запознавате своето тело и сфаќате што ви годи, а што не. Меѓутоа, дали може да се претера со ова? Стручњаците велат дека е многу тешко да се дефинира ,,идеалната доза,, на мастурбација, к...
Разно
Историски гледано, мастурбацијата има лоша репутација, но забавата за еден и понатаму е забава! Мастурбацијата има многу здравствени предности и прави да се чувствувате подобро! Истражувањата покажуваат дека поголемиот дел од жените кои имаат 18 години, мастурбираат во пр...
Нови статииРазно