Таг: маслиново масло

Таг: маслиново масло

Маслиновото масло од дамнина се користи за многу цели - од здравје, преку нега се до исхрана. Она што го прави супер храна е високото ниво на мононезаситени масти кои се содржат во него, посебно олеинската киселина и разни антиоксиданси. Еве зошто е добро секој ден да се кон...
Исхрана
Маслиновото масло како неизоставен дел на медитеранската кујна, благодарение на своите корисни својства за здравјето на луѓето, го најде своето место и на трпезите на овие простори. Дел од уникатноста на овој производ лежи во фактот што маслото се прави со гмечење на меснати...
Исхрана

Природни лекови против запек

Кога луѓето зборуваат дека по неколку пати во денот го посетуваат тоалетот, сигурно многумина од вас се запрашуваат: Дали е се во ред со мене? Всушност, бројот на одењата во тоалет варира од човек до човек и сосема е нормално да не вршите нужда и два-три дена. Оваа состојба...
Разно