Таг: крвна група

Таг: крвна група

  Чајот може да биде најсовршениот напиток. Одамна постојат исхрана и диета според крвната група, па така имаме и топли напитоци кои се идеални за одреден тип. Така, кафето во разумни количини е погодно за оние кои им припаѓаат на крвните групи А и Б, но различни вид...
ИсхранаРазно
  Седите во друштво на попладневна скара или сте излезени во некој ресторан и од сите присутни комарците само вас ве касаат. Додека другите уживаат, вие седите и ги броите убодите, прашувајќи се зошто токму вие сте магнет за комарци. Погледнете во продолжение зошто е...
Разно
  Важно е да знаеме на која крвна група и припаѓаме, бидејќи таа може да ни открие многу за нашето здравје, на кои болести сме склони, која храна треба да ја одбегнуваме, но и како го поднесуваме стресот.   Вашата отпорност на стрес зависи од крвната група...
ЗдравјеРазно

Кој чај ви одговара најмногу?

Чајот се смета за најздрав напиток во светот, а навиката за пиење чај датира од дамнешни времиња. Но, секое растение има различно влијание на нашето тело, па затоа е добро да се избере оној вистинскиот, кој најдобро одговара на организмот и на неговите потреби. Овие чаеви се...
ЗдравјеИсхрана
Чајот се смета за најздрав напиток во светот, а навиката за пиење чај датира од дамнешни времиња. Но, секое растение има различно влијание на нашето тело, па затоа е добро да се избере оној вистинскиот, кој најдобро одговара на организмот и на неговите потреби. Овие чаеви се...
ЗдравјеИсхрана
Во светот голем број припадници на машката популација имаат проблеми со потенцијата. Само во Велика Британија милиони мажи патат од еректилна дисфункција предизвикана од стареење, дебелина и болести како што е дијабетесот. Меѓутоа, научниците од неодамна откриле дека за неа ...
Здравје

Која крвна група сте?

Крвната група е наследна и непроменлива карактеристика на луѓето. Крвната група може да влијае врз целиот наш живот, а сепак повеќето од луѓето не ја знае својата. Зошто ова треба да се промени, прочитајте во продолжение. Крвната група дава подлабок увид во нашата генетика ...
ЗдравјеРазно
Која крвна група сте? Од тоа зависи кое заболување ви се заканува. Крвната група може многу нешта да открие во врска со нас. Според најновите истражувања од тоа зависи колкави се шансите за некој да стане алкохоличар, да развие опсесивно - компулсивно нарушување и т.н. Која...
Здравје
Нашата крв е како меморијата на нашата човекова историја и еволуциите кои ги пренесувале токму крвните групи. Докажано е и потврдено дека крвната група го одредува во најголем дел нашето здавје. Таа влијае на варењето, метаболизмот, стресот, менталната и емотивната состојба ...
Разно
Мислите дека е важно да ја знаете својата крвна група само кога е во прашање трансфузија на крв? Се лажете! Истражувачите сметаат дека крвната група е клучниот генетски фактор кој влијае на многу аспекти од нашето здравје. Сигурно некогаш во животот сте се запрашале зошто н...
ЗдравјеИсхрана

Галерија