Таг: кравјо млеко

Таг: кравјо млеко

Зошто е добро да се пие кравјо млеко?

Научните истражувања покажале дека оние кои консумираат повеќе млечни производи имаат помала телсна маса и помалку маснотии во организмот од оние кои ги јадат во помали количини. Се претпоставува дека млекото благодарение на високата содржина на протеини во себе го задоволув...
Исхрана