Таг: кока кола

Таг: кока кола

  Современиот начин на живот има свои маани. Постојано ни недостасува време, постојано работиме и немаме време да одделиме за физички активности. На сето тоа, за да можеме да функционираме нормално, внесуваме поголеми количини висококалорична храна и газирани пијалоц...
Исхрана

(Видео)Што всушност има во кока кола?

И покрај тоа што има многу  статии за штетното влијание за кока кола, таа сепак е еден од најконзумираните пијалоци во светот. Ова е еден интересен експеримент кој покажува што всушност внесуваме во организмот кога пиеме кока кола. Рака на срце, сепак има разлика помеѓ...
ВидеоЗдравје
  Вашето тело е составено од 60% до 75% вода, а вие можете да преживеете без вода 3,4 дена. Водата исто така ги чисти отпадоците од вашето тело, но ако имате дефицит на вода тогаш вашето тело ќе ја рециклира нечистата вода, која не е добра работа.Овие се едноставни ф...
ИсхранаНови статии