Таг: козја нога

Таг: козја нога

“Козја нога” за ефикасно лекување

Овој седмолист (лат. Aegopodium podagraria) уште е познат со името јарчевец. Повеќегодишното зелјесто растение е посебно популарно во германската и руската кујна, каде неговите листови обилно се користат за зелена чорба за која веруваат дека ја чисти крвта и ја враќа силата....
ЗдравјеРазно