Таг: кивано

Таг: кивано

Кивано: чудесна африканска диња

Кивано името го има добиено по кивито и поради оваа сличност е наречено Cucumis metuliferus. Вкусот му е мешавина од банана, диња, краставица и лимета. Идеално е за диета и исклучително добро делува при настинки. Благодарение на силната портокалова боја или жолта кора и мног...
Uncategorized