Таг: кефир

Таг: кефир

Кефир диета

Кефир е густ млечен напиток кој се состои од јаглеродна киселина (H2CO3) и етилен алкохол (C2H5OH) и потекнува од подрачјето на Кавказ. Со него драстично се намалува апетитот, што повторно се олеснува процесот на слабеење. Кефирот делува поволно врз микрофлората на гастроинт...
ЗдравјеИсхрана

Млечен кефир за добро здравје

  Кефир, тајната на долговечноста на луѓето кои живеат во Кавказ и редовно го користат овој пијалок во својата исхрана. Млечниот кефир е пробиотски пијалок кој се добива со ферментација на мешани култури на микроорганизми кој се состои од млечно киселински бактерии и...
ЗдравјеИсхрана