Таг: калинка

Таг: калинка

  Новото истражување објавено во списанието Atherosclerosis, се потврдува дека екстрактот од калинка може да помогне во превенција и третман на прогресивно задебелување на коронарните артерии, предизвикано од акумулација на масното ткиво - состојба позната како атеро...
ЗдравјеИсхрана

Калинка за подобро здравје

  Калинката (Punica granatum) во Европа, особено во медитеранските земји, се одгледува уште од античките времиња, и потекнува од територијата на денешен Иран. Како растение кое што се одгледува, јаде, кое што е декоративно и лековито, калинката во древните времиња им...
ИсхранаНови статии