Таг: ишијас

Таг: ишијас

Ишијасот не е болест, туку медицинска состојба. Тој започнува во долниот дел на грбот, се спушта низ двете нозе, од каде се разгранува во одделни нервни корени Ишијасниот нерв е најголемиот нерв во организмот. Тој започнува во долниот дел на грбот, се спушта низ двете ноз...
Видео

Ублажете го ишијасот со вежбање

Силната и остра болка во долниот дел од грбот и нозете, која настанува како последица од ишијасот, освен со масажи и физикална терапија може да се ублажи и со вежби дома. Со лесен тренинг треба да се започне веднаш штом ќе попуштат болките. Најдобро е да се започне со вежби ...
ЗдравјеРазно

Со исхрана во борба против реумата

Реумата и артритисот се болести кои главно настануваат поради претерана количина на мокрачна киселина, млечна киселина и други непожелни состојки, вклучувајќи и високо ниво на холестерол, во крвта. Наведените материи го отежнуваат снабдувањето на крвта со кислород и нормална...
ЗдравјеИсхрана