Таг: зголемување на имунитет

Таг: зголемување на имунитет

Функцијата на имунолошкиот систем е да го штити организмот од се што би можело да го наруши нашето здравје. Никој не може да преживее со нарушен имунолошки систем, и покрај терапија со најефикасни антибиотици. Еве како можете да му помогнете на својот имунолошки систем: &...
Здравје

6 намирници кои го јакнат имунитетот

Истражувањата имаат покажано дека одредена храна повеќе му користи на човечкиот организам. А овие шест намирници ви помагаат да го зајакнете организмот и подобрите имунитетот.   Јогурт   Редовното консумирање добри бактерии кои се наоѓаат во јогуртот делува...
ЗдравјеИсхрана
Повеќето следбеници на традиционалната медицина веќе одамна знаат за растението од Латинска Америка кое по изглед многу потсетува на мачја канџа. Мачјиот нокт или шепа како што уште го нарекуваат (лат. Uncaria tomentosa) најмногу е распространета во шумите на Перу и Парагвај...
Здравје
Кога се работи за јакнење на имунолошкиот систем на природен начин, бета глуканот секогаш се наоѓа на врвот. Но, бидејќи нашето тело не го произведува, најдобар начин тој да се внесе во организмот е од надворешни извори, како што се пивски квасец, шитаке печурки и житарки, п...
ЗдравјеИсхрана

Како не лекува морето?

Дали сте знаеле дека пливањето во морска вода има ефект на капење во чудотворен коктел од минерални соли, кои му помагаат на вашиот организам подоцна успешно да се фати во костец со зимата. За јакнење на организмот   Морската вода ги прочистува кожата и дишните п...
Здравје

Што да се јаде при ослабен имунитет?

Имунитетот е предуслов за добро здравје и долг живот, а ако сакате да го оддржите силен, внесете промени во исхраната. Во денешно време, не е лесно да се оддржува здрав и силен имунитет. Нечистиот воздух, нездравата храна и преголемиот стрес и тоа како оставаат трага. Како ...
ЗдравјеИсхрана

Шесте чувари на имунитетот

Стресот, настинките, нездравата животна околина, пушењето, алкохолот, гладувањето, недоволното спиење, премногу интелектуална и физичка работа, се само некои од причините кои влијаат негативно на имунитетот. Знаци и симптоми кои исто така укажуваат дека постои неадекватна фу...
Здравје
Кога ќе опадне отпорноста на телото, многу брзо се појавуваат инфекции - вирусни, бактериски или габични, што со себе повлекува и процес на закрепнување и привремена промена на вообичаениот животен ритам, што секако не е пријатно. Затоа е и повеќе од важно да се води сметка ...
Здравје