Таг: зглобови

Таг: зглобови

Храна за болни зглобови

  Се поголем е бројот на луѓе денес кој пати од артритисм дегенеративна болест на зглобовите. Тоа ни малку не зачудува ако се земе предвиз модерниот стил на живеење, проблемот со преголемата дебелина и лошата исхрана, базирана на преработени намирници кои ги поттикну...
Исхрана
Често ви крцкаат зглобовите при станување или за време на вежбање? Дали треба да се загрижите поради тоа? Стручњаците велат дека се работи крепитација. Во повеќето случаи, ако зглобовите крцкаат, но не болат, тогаш тоа е крепитација која во медицината означува крцкање на згл...
ЗдравјеРазно
Кога имате болки, последно нешто што сакате да го правите е да вежбате. Но, луѓето кои страдаат од различни болки, многу полесно ќе ги контролираат симптомите , доколку вежбаат барем неколку минути секој ден. Подолу се некои типови на вежби кои можат да ви помогнат да се п...
Боди-фит