Таг: запек

Таг: запек

Констипација: факти и митови

Она што е мерило за здравјето на една личност, за друг тоа воошто не мора да биде случај. Така е и со констипацијата (запекот). Додека за едни е нормално да ги празнат цревата секој ден, за други е исто така нормално тоа да не го прават секојдневно. Под констипација се дефи...
Здравје
Лушпите на псилиум настануваат од семето на растението Plantago ovata, несварливи се и имаат способност да ги впиваат токсините од цревата. Одлични се да се консумираат со јогурт! Тие се всушност несварливи влакна кои во комбинација со ацидофилен јогурт, еден од најважните п...
Здравје

Природни лекови против запек

Кога луѓето зборуваат дека по неколку пати во денот го посетуваат тоалетот, сигурно многумина од вас се запрашуваат: Дали е се во ред со мене? Всушност, бројот на одењата во тоалет варира од човек до човек и сосема е нормално да не вршите нужда и два-три дена. Оваа состојба...
Разно