Таг: замор

Таг: замор

  Истражувањето на ,,Harvard School of Public Health" покажало дека милијарди луѓе во светот патат од недостаток на витаминот Д. Ако одбегнувате да ја изложувате кожата на сонце, како и да консумирате одредени видови намирници и суплементи, тогаш можно е да сте дел о...
Здравје
Во повеќето случаи сме во право, но заморот може да биде показател за нешто многу посериозно на кое треба да обратиме внимание и дури треба да се започне од најосновните чекори кои бараат промена на начинот на живот. Променте го времето кога си легнувате, одбегнувајте алкохо...
ЗдравјеРазно

Заморот не е ни малку безопасен

Калиумот е многу важен минерал, клучен за мускулната сила, функционирање на нервниот систем и здравје на кардиоваскуларниот систем. Покрај препорачаната дневна доза од 4.700 мг., може да се случи калиумот да падне во организмот. Затоа е многу важно да се преконтролира крвнат...
ЗдравјеРазно

10 подмолни симптоми за болни бубрези

Бубрезите помагаат во остранување на штетните материи, го регулираат производството на црвените крвни зрнца, ги ослободуваат хормоните кои го регулираат крвниот притисок и кои помагаат во производството на активниот облик на витамин Д, кој е потребен за здравјето на коските....
Здравје

Зошто имаме подочници, а не сме уморни?

Темните кругови околу очите не мора да бидат последица само од замор и од недостиг на сон. Затнатите дишни патишта оневозможуваат крвта слободно да циркулира, поради што можат да настанат подочници. Алергиите и затнатите синуси се честа причина за појавата на подочниците. Ал...
ЗдравјеРазно
Заморот и ненаспаноста е многу тешко да се ,,измерат,,. Ако некој тврди дека е уморен поради прекумерно работење, никако не можеме да го одредиме временскиот рок кога ќе му помине тоа. Поради тоа многу често се јавуваат несакани симптоми, па и болести, кои се исход од токму ...
Здравје
Ако се влечкате уморно, не обвинувајте ја минатата моќ за тоа. Доколку слабото спиење е една од најголемите причини поради кои се чувствувате исцрпено, постојат покрај него уште неколку други виновници - а некои од нив започнуваат да делуваат уште пред да излезете од дома. А...
ЗдравјеРазно
Имате проблеми со забите и косата? Постојано сте уморни? Имате лоша концентрација? Сите овие знакови ви порачуваат дека лошо се храните Работните обврски, обрврските околу семејството и децата, но и сите други секојдневни работи често пати ни отежнуваат да ги забележиме суп...
Исхрана
Дали се будите уморни и покрај тоа што спиевте осум часа и си легнавте пред полноќ? Наместо да бидете свежи и одморени, се чувствувате уморно и покрај оумчасовното спиење. Анксиозност Понекогаш останувате будни до доцна, размислувајќи за работите кои треба да ги напав...
ЗдравјеНови статии