Таг: зависност

Таг: зависност

Капките за нос создаваат зависност?

  Сезоната на алергии многумина ги приморува да користат капки за опуштање на носот, бидејќи антихистаминиците не постигнуваат целосен ефект со терапијата. Стручњаците предупредуваат дека овој начин на олеснување на дишењето е погрешен избор на лек, затоа што долготр...
ЗдравјеРазно
Познато ви е она чувство кога ќе почнете да јадете чипс и не можете да престанете? Или чоколада? Сте сакале само една коцкичка, а некако сте ја изеле целата чоколада? Дали сте можеби зависни? Се чини дека да. Бидејќи постои храна која навистина предизвикува зависност. Одреде...
Исхрана
За предностите и штетноста од кафето врз здравјето речиси секојдневно се зборува во угледните медицински списанија и на Интернет порталите. Повеќето се согласуваат со тоа дека кафето е добро ако се консумира во умерени количини - две до три шолји на ден. Кофеинот, најконсуми...
Исхрана