Таг: забен камен

Таг: забен камен

  Никој од нас не може да го одбегне натрупувањето на забниот камен. Го отстрануваме кај стоматолог, но и сами можеме да го спречиме неговото појавување со помош на едноставни домашни рецепти.   Јаболков оцет:   во филџан налејте јаболков оцет и в...
ЗдравјеРазно
Плак всушност преставува насобрани бактеријии и хемикалиите кои ги испуштаат.Бактеријата понатаму продолжува да живее во тој филм, кој го изградила на забите и е познат како биофилм.На прв поглед слојот од плак можеби не изгледа опасно, затоа што лесно се отстранува со чет...
ЗдравјеНови статии