Таг: живот

Таг: живот

Успешните луѓе не го дефинираат својот успех преку парите Поголемиот дел од успешните луѓе својот успех го дефинираат низ среќата, благосостојбата и помагањето на другите. Парите ги гледаат како нешто што им носи комфор и им содава бројни можности, но јасно им е дека па...
Нови статииРазно
  Принципите на оваа филозофија може да ја примените без разлика на тоа каде живеете и со што се бавите, а здравјето и долгиот живот ќе ви бидат осигурани! Доколку барате проверен рецепт за здравје, мир и долговечност, побарајте го од поискусните кои речиси дв...
ЗдравјеРазно
  Веројатно досега сте чуле бројни совети од типот – живејте како да не постои утре, живејте како да ќе умрете денес и слично. Да научите да го живеете моментот е нешто што бара труд и трпение, но и пракса, се разбира. Но, кога еднаш ќе научите да живеете во моментот...
Разно
Велат дека вистински животот почнува во триесеттите. Можеби, но учењето на овие животни вистини во текот на дваесеттите претставуваат неповторливи искуства кои се паметат цел живот. Ви се допаѓало или не, еве на што ќе ве научат дваесеттите. - Често ќе останувате без пари...
Нови статииРазно