Таг: еукалиптус

Таг: еукалиптус

Еукалиптусот штити од грип

  Еукалиптусот (лат. Eucaliptus globulus) е дрво со раскошна круна, потекнува од Австралија и единствена храна им е на коалите. Листовите поседуваат лековита моќ, а во народната медицина најмногу се користи за болести на дишните патишта, бидејќи содржи завидни количи...
Исхрана