Таг: диња

Таг: диња

Диња – зошто треба да се ужива во неа

Дињата поседува завидна количина на витамин А, неопходен за добар тен и вид, како и витамин Ц, а заедно овие два моќни антиоксиданси го штитат организмот од кардиоваскуларни болести и стареење. Дињата (лат. Cucumis melo) треба да се јаде колку што се може повеќе додека ја и...
Исхрана