Таг: дигествен систем

Таг: дигествен систем

Стомакот е мислечки орган?

Последните научни докази откриваат дека стомакот е многу повеќе од микробиота или живеалиште на микробите, некогаш познато под името ,,микрофлора,,. Во цревата и желудникот се крие сложен универзум, кој влијае на нашето расположение, болести и вишок килограми, а наскоро овие...
ВидеоРазно
  Се поголем е бројот на истражувања кои потврдуваат дека јаткастите плодови имаат позитивно влијание врз здравјето на целото тело, а  најзначајни се предностите на превенција од рак, срцеви болести и дијабетес тип 2. Активните состојки во ореви, како што се алфа ...
ИсхранаНови статии