Таг: грб

Таг: грб

6 суптилни предвестувања за сколиоза

  Болката во грбот не е единствен симптом за сколиозата. Иако е најчест и најјасен, сепак постојат и некои други, наизглед неповрзани симптоми, на кои треба да се обрати посебно внимание ако откриете дека ги имате. Со оглед на тоа што искривениот рбет може да влијае ...
Здравје
'Рбетот е еден од најважните делови. Неговата главна задача е да ги заштити деловите на централниот нервен систем ('рбетниот мозок и нервите на' рбетниот столб). Затоа треба да внимаваме на него пред да се појави болка. 'Рбетот треба да се одржува од најрана возраст. Следете...
Здравје

9 вежби за убав и здрав грб

Ако по цел ден седите во канцелариски стол, гледајќи во мониторот од компјутерот, а вашата единствена активност е прошетка со филџанот кафе или чај до вашата работна маса, до вечерните часови одвај ќе се сетите како треба да го држите грбот рамен, а притоа да не ви се вкочан...
ЗдравјеРазно
Кога имате болки, последно нешто што сакате да го правите е да вежбате. Но, луѓето кои страдаат од различни болки, многу полесно ќе ги контролираат симптомите , доколку вежбаат барем неколку минути секој ден. Подолу се некои типови на вежби кои можат да ви помогнат да се п...
Боди-фит
Носењето високи потпетици може да нанесе големи проблеми на стапалата, како што се болки во петите, болни воспалени ткива, скратена Ахилова тетива и многу други. Ако често носите високи потпетици, испробајте ги овие вежби секојпат кога ќе ги собуете. На овој начин ќе ги нама...
Боди-фитРазно
Ако погледнете некои билдери, ќе забележите дека заедничко за сите нив се – неверојатно градени грбови. И не само во големината, туку исто и во дебелината и извајаноста на нивниот средишен дел од грбот. Ова сосема ги одделува од другите билдери. Секако, некои други професион...
Боди-фит
Летото се приближува и ако сте еден од оние луѓе кои ги чувствуваат ефектите од долги часови поминати пред компјутер, и грбот ве боли и малку повеќе отколку што треба, тогаш Ви препорачуваме некои вежби за болката во грбот. Нашиот прв инстинкт во овие случаи е обично прво да...
Боди-фитЗдравје

(Видео) Street Workout Македонија

"Street Workout" претставува тренинг со сопствена тежина кој се изведува на отворено, со користење на расположлива инфраструктура во парковите, стадионите, детски игралишта, градилишта (буквално на улица). Голема благодарност до дечките од  RSWP TEAM за видеото
Боди-фитВидео

Тренинг рутината на Рич Гаспари

Хани и Гаспари биле партнери во вежбањето во 1984 година, годината кога Хани го освоил својот прв Sandow. Следните седум години, како што Хани собра уште седум Sandow трофеи, Гаспари постојано го следел, завршувајќи три пати како директен финалист на Олимпија натпреварите ...
Боди-фит

Масажа – моќта на човековиот допир

Кога е во прашање масажата првата асоцијација е вистинско уживање, но несомнено и сумата пари која е потребно да се издвои за ова уживање. Сепак, ако ги разгледаме фактите заради кои масажата е толку делотворна и популарна, можеби ќе одвоиме повеќе време и пари за ваквиот в...
Разно

Галерија