Таг: горка сол

Таг: горка сол

Горка сол – чудотворен минерал

Магнезиум сулфатот, односно горката сол, има неверојатно лековито дејство за кожата, помага кај болки во мускулите и тегоби во стомакот. Тешко е да се поверува дека обичен минерал може толку многу. Хидратизираниот магнезиум сулфат, познат и како епсомит (епсом соли), популар...
ЗдравјеИсхрана