Таг: глутамин

Таг: глутамин

  Што е вашата прва реакција кога вашето вежбање не делува повеќе и кога ќе го допрете плафонот? Направете повеќе! Доколку делот од телото кој сакате да го зајакнете и пополните не реагира на очекуваниот начин, вие вежбате понапорно и подолго, принудувајќи го на поса...
Боди-фитСуплементи
  Секој кој сака изградени мускули, знае дека протеините се градбен материјал за мускулите. Исто така, знае и дека протеините се состојат од уште помали составни делови - аминокиселини. Тие се 20 на број, некои од нив организмот може да ги создаде сам (неесенцијални), ...
Боди-фитСуплементи

Глутаминот и придобивките од него

Оваа многу важна аминокиселина помага во обновувањето на мускулите, го подобрува имунолошкиот систем и го поттикнува растот на мускулите. Исто така, ја зголемува синтезата на протеини и има корисни ефекти врз дигестијата. Дали Л-глутаминот е нависитна неопходен? Аминокисел...
Суплементи