Таг: глуварче

Таг: глуварче

Глуварчето е многу распространето растение, кое е вистинска ризница на витамини и минерали. Расте по ливади, пасишта, градини и тревници, а цвета во пролет, кога на нашиот организам ни е најпотребна една витаминска бомба. Многумина поради неговиот горчлив вкус го нарекуваат ...
Здравје