Таг: генетика

Таг: генетика

Науката е на прагот на големо откритие, кое ќе ни помогне да се избориме со најтешките болести на денешницата. Ако успееме да ги разбереме механизмите како да го вклучиме или исклучиме овој ген, сите големи болести набрзо ќе бидат само минато. Најновото медицинско откритие п...
Здравје

Генетика- некому мајка, а некому маќеа

Генетиката има големо влијание врз здравјето на човекот, но и врз метаболизмот и слабеењето. Салото на стомакот го предизвикуваат стресот и нерамнотежата на цревните бактерии, на листовите - недостиг на сон и на витамин Б, на рацете - насобраните токсини, додека на лицето то...
Здравје