Таг: влакна

Таг: влакна

Овесот не е намирница вообичаена во исхраната на нашето поднебје. Понекогаш го користиме, и тоа кога сакаме да ослабнеме или кога некаде ќе прочитаме за неговите својства врз зравјето. Тогаш воглавно се користат овесни снегулки или инстант овесни каши. Што се овесните три...
Исхрана
Овие едноставни совети ќе ви покажат како со помош на влакната да ги загубите масните наслаги. Зошто секој човек треба да води сметка за влакната? Многу важна причина, посебно како што старееме, е редовноста. Пред да продолжиме, прво ќе кажеме дека постојат два типови на вла...
Исхрана