Таг: витамин б17

Таг: витамин б17

Денес, од многу причини, како што се неправилната исхрана, дебелината, стресот, пушењето, изложеноста на одредени хемикалии и зрачењето, се појавува ракот, како болест од која најмногу стравуваме. Оваа болест, според повеќе доктори, е хронична метаболична болест која, како и...
ЗдравјеРазно

(Видео)Витамин Б17 против рак

"Светот без рак"(A World Without Cancer) еден стар документарен филм во кој G. Edward Griffin објаснува дека ракот всушност настанува како последица од дефицит на витаминот Б17 во организмот. Има многу големи дебати за тоа дали ова е вистина или не,но сепак останува на ва...
ВидеоЗдравје
Кајсиите ја поттикнуваат одбраната на организмот од бактериските инфекции, обнова на оштетините ткива, намалување на лошиот холестерол во крвта. Дејствуваат како благ лаксатив. Богати со хранливи и лековити состојки, кајсиите обично се преработуваат и се продаваат како суше...
Исхрана