Таг: вежби за меморија

Таг: вежби за меморија

Кога ќе влезете во средно доба, нормално е да не можете да се сетите на она што сте сакале да кажете. Но, за среќа, постојат техники кои ќе ви помогнат да го кажете она ,,што ви е на врв на јазикот”. Нив ги открива доктор Гери Смол, кој смета дека нашите сеќавања ,,живејат в...
Разно
Цел живот учиме, па од тука учењето има важна улога во нашиот живот. Општо прифатено е верувањето дека учењето се случува само кога некој е мирен, тив и сконцентриран на одредена интелектуална активност. Заблуда е дека умот и телото се одделени и дека движењето нема врска со...
ЗдравјеРазно
  Подобра меморија се постигнува со добар тренинг ! Различните истражувања покажале дека она што досега било познато како краткорочна меморија е всушност долготрајна работна меморија, која со едноставни и забавни вежби може да се унапреди. Зошто да не ги искористите ...
Разно