Таг: вазектомија

Таг: вазектомија

Вазектомијата или стерилизацијата според медицинскиот речник за цел има трајно спречување на зачнувањето. Се изведува кај мажите со подврзување на семеноводите, со што се блокира излегувањето на семето. Оваа постапка уште се нарекува и контрацепција. Иако често се заменува с...
ЗдравјеРазно
Мажите кои се имаат одлучено за вазектомија се изложени на поголем ризик да развијат агресивен вид на рак на простата, покажуваат најновите истражувања. Вазектомија претставува операција со која трајно се прекинува протокот на спермата од тестисите, со што се спречува исфрла...
Разно