Таг: вагина

Таг: вагина

Менување на вагината со стареењето

  Околку немате навика да си ги прегледувате своите интимни делови, тогаш можеби не сте свесни за фактот дека вагината се менува како што старееме, исто како и остатокот од нашето тело. Секако, секоја жена - и секоја вагина - се различни, но еве што може да очекувате...
ЗдравјеРазно
Вагината е мускул кој, како и сите други мускули во телото, се стега и се опушта. До опуштање доаѓа доаѓа поради недостиг на вежби и од породување, а најпознати вежби за неа се Кегеловите вежби, со кои и се јакнат мускулите. Сите вагини се шират за време на секс, а бројот на...
ЗдравјеРазно

Детоксикација на вагината

Парењето на вагината во кинеската медицина се спроведува со цел да дојде до ширење на крвните садови, подобра циркулација, а со самото тоа и поголема циркулација во ткивото и опуштање на мускулите на дното на карлицата.   Што треба да се знае за парење на вагината? ...
ЗдравјеРазно

Бактериска вагиноза

Бактериската вагиноза е најчестата вагинална инфекција кај жените во репродуктивниот период. На неа отпаѓаат 60% од вулвогагиналните инфекции. Таа настанува кога ќе се наруши рамнотежата на бактериите во вагината и кога ќе преовладува растот на некои од нив. Вагината обично ...
Здравје
Најверојатно сега жените, поради еднаквоста на половите, се одлучиле да ги ,,средат,, малку своите интимни делови. Имено се работи за нов тренд на подмладување на вагината, со вбризгување хијалуронска киселина во срамните усни. Значи, не се работи за вбризгување на хијалурон...
ЗдравјеРазно
И покрај милионите препарати за интимна хигиена, жените веќе во тинејџерските години почнуваат да ја преиспитуваат свежината на својата вагина. Вистината е дека не постои дама на која вагината и мириса на рози, но вистина е исто така и дека можат да се почувствуваат непријат...
ЗдравјеРазно
Доколу претерувате со возењето велосипед, можете да ја загрозите сексуалната чувствителност. Секоја физичка активност е одлична за здравјето и изгледот, но една толку едноставна и популарна вежба би можела лошо да влијае на вашиот сексуален живот. Се работи за возењето велос...
ЗдравјеРазно
Како и секој друг дел од телото, така и вагината се менува со текот на времето, а проблемите како што е ниско ниво на либидо, сушење на слузокожата на вагината и хронична болка можат само да се зголемат со тек на времето. Ова се најчестите проблеми кои се јавуваат и решенија...
ЗдравјеРазно
Постојат некои мали пропусти кои ги правиме, а кои делуваат лошо на нашата вагина и свесни сме за тоа, како што е на пример нередовното туширање или честата бразилска депилација. Меѓутоа, од друга страна постојат и лоши навики кои кај жените можат ,,таму долу,, да доведат до...
ЗдравјеРазно

Што е добро, а што лошо за вашата вагина?

Вагината е женски полов орган во чија внатрешност се одвиваат разни физички и хемиски процеси. Таа е учесничка во репродукцијата, но и ,,ходник,, низ кој циркулира менструалната крв и други телесни излачувања. Нејзината сложена функција и структура се условени не само од при...
ЗдравјеРазно

Галерија