Таг: болка во зглобовите

Таг: болка во зглобовите

Храна за болни зглобови

  Се поголем е бројот на луѓе денес кој пати од артритисм дегенеративна болест на зглобовите. Тоа ни малку не зачудува ако се земе предвиз модерниот стил на живеење, проблемот со преголемата дебелина и лошата исхрана, базирана на преработени намирници кои ги поттикну...
Исхрана
  Редовното пиење топла вода, посебно наутро на празен стомак, може да го подобри здравјето на нашето тело. Со ова се постигнува добро работење на дигестивниот систем и намалување на метаболичкиот како и јакнење на имунолошкиот систем.   5 причини зошто да...
ЗдравјеИсхрана