Таг: бозел

Таг: бозел

Сите благодети од бозелот

  Бозелот со векови им гарантирал здравје на сите оние кои го употребувале во домаќинството, било како чај, сируп или на некој друг начин. За неговата лековитост пишувал и познатиот Кнеип, германски народен доктор.   Бозелот како лек - рецепти а сируп и чај ...
Исхрана

Убавина и здравје со напитоци од бозел

Самоизникнатото растение со ситни бели, миризливи цветови, познато како бозел, е вистинска ризница на корисни материи. Богата е со витамини, железо, натриум и калиум, а чајот од него е одлично освежување за време на високите температури. Од него се лековити речиси сите леков...
Исхрана