Таг: бели дробови

Таг: бели дробови

  Иако секој орган во човековото тело е важен на свој начин, сепак белите дробови и црниот дроб навистина заслужуваат посебно внимание, бидејќи тие се најголемите чистачи на организмот. Меѓу бројните функции на црниот дроб е и таа да ја прочистува крвта, додека белит...
Здравје
Консумирањето на домати и јаболки би можело да помогне во закрепнување на белите дробови на поранешните пушачи. Истражувањата покажале дека возрасните кои јадат по два домати и повеќе од три порции јаболки дневно имаат побавен пад на фунциите на белите дробови во споредба со...
Здравје

Одличен напиток за белите дробови

Секој кој е пушач знае дека кашлицата од пушењето и бронхитисот се проблеми со кои се соочува секој пушач поради оваа нездрава навика. А што друго може да ви помогне да се спасите од тоа освен, се разбира, да ги откажете цигарите? Се чини дека постои еден рецепт кој би мо...
Здравје