Таг: бебе

Таг: бебе

На бебињата не смее да им се дава вода

Ако мислите дека повисоките температури се дополнителна причина на вашето бебе помало од 6 месеци да му давате, покрај млеко, вода, стручњаците од Johns Hopkins Children's Center од Балтимор предупредуваат тоа да не го правите, дури ни ако постарите ве убедуваат во спротивно...
ЗдравјеРазно

Кенгур метод

Предвремено родените бебиња, кои се исклучиво доени и кои со родителите константно остварувале контакт кожа на кожа подоцна ќе бидат попаметни, ќе имаат поголеми плати и помалку стресен живот во однос на оние бебиња кои цело време биле во инкубатор, покажала најновата студиј...
Разно
Мозокот на бебињата се развива и обликува како што растат, започнувајќи уште од првите денови од животот. Формацијата на врските меѓу невроните е поттикната од страна на околината во која се наоѓа бебето - боите, мирисите, звуците, движењата како и допирот од родителите. По...
Разно
Иако повеќето парови ќе кажат дека најважно е детето да се роди здраво и живо, на голем број родители важен им е и полот на идното бебе - посебно ако имаат три девојчиња и сакаат момче или обратно. Желбата да се одбере полот на детето е стара колку и човечкиот род. Уште стар...
Разно
По раѓањето, сите делови на бебето продолжуваат да растат интензивно. Сепак, на оваа возраст најинтензивен е развојот на мозокот: во него секојдневно се случуваат промени, од кои зависи целиот напредок на бебето. Научниците имаат докажано дека правилната исхрана во првите ме...
Исхрана