Таг: артерии

Таг: артерии

  Новото истражување објавено во списанието Atherosclerosis, се потврдува дека екстрактот од калинка може да помогне во превенција и третман на прогресивно задебелување на коронарните артерии, предизвикано од акумулација на масното ткиво - состојба позната како атеро...
ЗдравјеИсхрана
  Неколку истражувања покажале дека темното чоколадо има позитивен ефект врз здравјето на целиот кардиоваскуларен систем. Научниците утврдиле дека консумацијата на темно чоколадо може да помогне во спречување на други болести, како што се дебелината и дијабетес тип 2...
ИсхранаНови статии