Таг: анкциозност

Таг: анкциозност

Анкциозноста може да влијае на сите аспекти од животот и значителнода го подигне нивото на стрес за време на друштвени ситуации. Поради тоа има смисла дека грижата и стравот, кои се обележја на анкциозноста, исто така да остават голема трага и во спалната соба.   ...
ЗдравјеРазно

Како да ја ублажите анкциозноста?

Анкциозноста, поради темпото и начинот на кој живееме, стана составен дел од нашето секојдневие. Нејзините симптоми се чувство на загриженост, паника, нервоза, напнатост, чувство дека сме пред нервен слом и под константен стрес. Значи, се манифестира преку низа телесни психи...
Здравје

Што е вингвејв (wingwave) метод?

Вингвејв е нов метод чија примена многу ефикасно го доведува организмот во рамнотежа и брзо го отстранува стресот, менталните блокади, стравовите и фобиите додека во исто време го подига нивото на креативност и менталните способности како и емоционалната стабилност. „Замавну...
ЗдравјеРазно
Чувствувате дека сте под стрес? Анкциозноста нема посебен тајминг и доаѓа во вид на непријатно чувство тогаш кога најмалку очекуваме. Еве неколку совети кои можат да помогнат за нејзино успешно искоренување. Гласно пеење Пејте ја својата омилена песна, се што ќе ви падне...
ЗдравјеРазно