Таг: анис

Таг: анис

Чудотворноста на анисот

Зачинската билка анис (Pimpinella anisum), која е недоволно застапена кај нас, се користи со векови во Шпанија, Италија, Грција, Бугарија и Русија. Поради својот пријатен мирис и вкус, за анисот знаеле уште древните Египќаните пред три ипол илјади години. Во античко време, а...
ЗдравјеИсхрана