Таг: азуки грав

Таг: азуки грав

Азуки грав – и храна и лек

Азуки гравот е ситен, темноцрвен грав со потекло од Кина. Од дамнина се користи во Азија во кулинарски и во медицински цели, а денес е се популарен ширум светот. Овој грав му припаѓа на семејството на мешунките, но има многу побогат вкус од повеќето од нив. Како и другит...
Здравје

Ориз со азуки грав

Оризот зготвен со азуки грав е познат под името "црвен ориз" Состојки: ¾ филџани азуки грав 2 филџани вода 3 филџани интегрален ориз  морска сол по желба Подготовка: Измијте го азуки гравот и варете го во околу 2 филџани вода 10 до 15 минута. Течноста мора...
Исхрана