Таг: ОКН

Таг: ОКН

Опсесивно - компулсивното нарушување или скратено ОКН се карактеризира со непријатни и вознемирувачки идеи и однесувања кои постојано се повторуваат, а кои поединецот чувствува дека треба да ги изврши, со цел да почувствува олеснување. Денес, научниците ОКН го сместуваат во ...
ЗдравјеРазно